veelzijdig vo op zuid logo

Veelzijdig VO op Zuid

Drie schoolbesturen voor voortgezet onderwijs op Rotterdam Zuid (LMC, BOOR en CVO), hebben een convenant gesloten met de gemeente om te investeren in het voortgezet onderwijs. Dit is nodig omdat veel leerlingen uit Rotterdam Zuid voor het voortgezet onderwijs nu niet naar een school ‘op Zuid gaan’, maar kiezen voor een school buiten Rotterdam Zuid. Dit komt omdat er minder aanbod is en minder diversiteit in onderwijsconcepten. De drie schoolbesturen willen dit verbeteren. Dit samenwerkingsprogramma heeft de naam ‘Veelzijdig VO op Zuid’ gekregen.

De communicatie voor dit programma is voor zowel intern (binnen de schoolbesturen en de gemeenten) en extern (leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders en leerlingen van VO-scholen op Zuid). Voor deze communicatie hebben wij een beeldmerk ontwikkeld, dat herkenbaar is en opvalt binnen de normale berichtgeving én past bij de externe doelgroep.

Het beeldmerk is een cirkel die uit drie delen bestaat. Deze drie delen staan voor de scholen, de ouders en de leerlingen die elk hun eigen kleur hebben. Deze verschillende kleuren staan voor de diversiteit in de onderwijsconcepten die gecreëerd worden. Het logo is speels en straks tegelijk. Dit spreekt zowel de interne als de externe doelgroep aan. Daarnaast is het logo in verschillende vormen te gebruiken: klein, groot en in combinatie met de logo’s van de drie schoolbesturen.

In de komende maanden breiden we de huisstijl verder uit.

Klant

Veelzijdig VO op Zuid

Tags

#concept #huisstijl #logo #gemeente #scholen

Deel